Wij betalen jouw kinderopvang opleiding!

Omscholen naar een baan in de kinderopvang
Heb jij je altijd al willen omscholen naar een baan waarin je écht iets kunt betekenen voor kinderen? Is het tijd voor een nieuwe stap in je loopbaan of wil je opnieuw de arbeidsmarkt op gaan? Eind januari 2019 zijn wij samen met  SKCN (Leerdam) en SKPC (Culemborg) in samenwerking met opleidingspartner Variva een incompany traject met 18 studenten gestart. De kosten van de opleiding worden door de kinderopvangorganisaties betaald. In 12 maanden behaal je een volwaardig MBO diploma pedagogisch medewerker niveau 3 en ben je gegarandeerd van een baan bij een van de genoemde kinderopvangorganisaties.

Stage en leer-arbeidsovereenkomst
Als Pedagogisch medewerker OVO (Overige Vorm van Opleiden, ook wel 3e leerweg genoemd) combineer je werken en leren. Gedurende de 1e helft van je opleiding loop je 24 uur stage bij een van de kinderopvangorganisaties (m.u.v. schoolvakanties). Hiervoor ontvang je een stagevergoeding van € 40,- per stagedag per maand (voorbeeld: je loopt 24 uur stage verdeeld over 3 dagen per week; je ontvangt € 120,– stagevergoeding per maand). Na het behalen van de 1e twee deelexamens wordt je een leer-arbeidsovereenkomst voor 12 – 20 uur per week voor de duur van de verdere opleiding aangeboden door de kinderopvangorganisatie waar je je stage hebt volbracht. Je treedt dan in dienst bij de kinderopvangorganisatie en vanaf dat moment is de CAO Kinderopvang van toepassing. Je bent dan als ‘pedagogisch medewerker in opleiding’ onder begeleiding inzetbaar op een groep.
Na het behalen van je diploma heb je een baangarantie voor 1 jaar, in principe bij de kinderopvangorganisatie waar je stage hebt gelopen.

De opleiding
Naast stage/werken volg je uiteraard ook een opleiding. Gedurende 1 avond van 4 uur per week krijg je les van docenten en besteed je ongeveer 8 uur per week aan zelfstudie.
In 1 jaar leer jij alles over het werk bij een kinderopvangorganisatie. Je leert hoe je een bijdrage aan de opvoeding en verzorging van de kinderen kunt leveren en op welke manier je hen een emotioneel veilige en stimulerende omgeving kan bieden. Het (spelenderwijs) stimuleren van de cognitieve, motorische, sociale, creatieve, emotionele en taalontwikkeling van kinderen en het leren aansluiten bij de manier waarop (jonge) kinderen actief leren vormen een rode draad in de opleiding.

Werken in de kinderopvang
Op je werk ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen. Je begeleidt kinderen, zowel in groepsverband als individueel en onderhoudt contacten met ouders/verzorgers. Je organiseert activiteiten gericht op de ontwikkeling van de kinderen van verschillende leeftijden. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan overlegvormen en deel je de dagelijkse zorg voor de groepsruimte.

Jouw profiel
Om deze leuke uitdaging van leren en werken aan te gaan vragen we het volgende van je:

  • Je bent enorm gemotiveerd; dit is wat je wil en je bent bereid hier hard voor te werken.
  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je hebt aanleg en interesse voor werken met kinderen en bent communicatief sterk.
  • Je kun omgaan met ouders, problematieken aan de orde stellen en omgaan met verwachtingen (of hebt alles in huis om dit te leren).
  • Je bent bereid om te werken in alle voorkomende werkvormen binnen de kinderopvangorganisatie.

Ons aanbod

  • Een prachtige kans om in de kinderopvang aan de slag te gaan met een betaalde opleiding én baangarantie van 1 jaar bij een van de kinderopvangorganisaties.
  • Een informele werksfeer met korte communicatielijnen;
  • Na het behalen van je diploma een salaris conform CAO Kinderopvang.

Interesse in de opleidingsklas?

Inschrijven kan op dit moment niet meer. Wel willen we na deze eerste opleidingsklas weer een nieuwe klas starten. Heb je interesse? Laat het ons weten en dan houden we je op de hoogte!
Meer informatie over de opleiding in combinatie met werken in de kinderopvang, vind je ook op de website van Variva (www.variva.nl ). Heb je vragen over de opleiding of over werken in de kinderopvang, dan kun je ook contact opnemen met Helen van Barneveld via telefoonnummer 0347366667
over ckv

Wist je dat...

0

jaren ervaring

0

enthousiaste medewerkers

0

kinderen op de opvang

0

appels schillen per jaar