Op woensdag 22 januari zijn de nationale voorleesdagen gestart met een heus voorleesontbijt. Centraal dit jaar staat het boek ‘Moppereend’. In de bibliotheek en op de peuterclubs en kinderdagverblijflocaties van Stichting Kinderopvang Vianen was er woensdagochtend alle aandacht voor de aftrap van de voorleesdagen en werd het themaboek voorgelezen.

Zo werden de kinderen van KDV Hoef en Haag (locatie De Prenter) voorgelezen door wethouder Cees Taal. In de bibliotheek in Vianen las wethouder Tirtsa Kamstra de kinderen van o.a. het Uilenbos en Vogel (KDV Duimelot en Kruimel) voor. Op Peuterclub De Zonnestraaltjes in Everdingen werd er na het ontbijtje voorgelezen door wethouder Maks van Middelkoop. Dat het voorleesontbijt een schot in de roos was werd wel duidelijk; De kinderen waren dolenthousiast aldus Elske Hogenelst, werkzaam op de peuterclub in Everdingen.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling: zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren ze hoe een zin is opgebouwd en worden hun woordenschat én taalbegrip groter.

De nationale voorleesdagen die vandaag (woensdag 22 januari) zijn gestart duren nog tot en met zaterdag 1 februari. Zo zijn er bij de Bibliotheek nog allerlei voorleesactiviteiten en ook op de locaties van Stichting Kinderopvang Vianen besteden we extra aandacht de nationale voorleesdagen.

Foto’s: Peuterclub Everdingen, Bibliotheek Vianen en Kindcentrum Werelds