Na 16 jaar neemt Inge Hertsworm vandaag afscheid van Stichting Kinderopvang Vianen (SKV). De huidige directeur-bestuurder geeft het stokje over aan haar opvolger Sandra de Leeuw. In 2012 trad Inge aan als directeur. Daarvoor was ze binnen de organisatie al werkzaam in diverse andere functies.

Het voelt wel dubbel geeft Inge Hertsworm toe: “toen ik aantrad als directeur stonden we er als kinderopvangorganisatie heel anders voor. De nasleep van de financiële crisis raakte de kinderopvangsector hard en ook onze organisatie heeft het lastig gehad. Alle zeilen zijn bijgezet om de organisatie, haar medewerkers en betrokken ouders en kinderen zo goed mogelijk door deze periode heen te leiden.”

Nu ruim 6 jaar later staat SKV er goed voor. De organisatie groeit als kool, in kwaliteit en omvang. Veel nieuwe ouders vertrouwen hun kind toe aan onze zorg. Dat is direct ook het belangrijkste geeft Inge aan: “dat ouders met een gerust hart naar het werk of studie gaan omdat ze weten dat hun kind in goede handen is bij ons”.

De ontwikkelingen binnen SKV staan niet stil. Na de overname van peuterspeelzalen in Vianen, Hagestein, Everdingen en Zijderveld, de verhuizing naar de Parkschool en de vorming van Kindcentrum Werelds, zijn de ogen nu vooral gericht op de nieuwbouw van brede scholen in Hoef en Haag en Hagestein.

In het volste vertrouwen geeft Inge Hertsworm het stokje over aan Sandra de Leeuw. Met 28 jaar leidinggevende en coachende ervaring in de kinderopvang is Sandra de juiste persoon om Stichting Kinderopvang Vianen de komende jaren aan te sturen, aldus Inge.

Vandaag (vrijdag 13 september) neemt Inge afscheid van de medewerkers van SKV.